Bezienswaardigheden Malediven

Bezienswaardigheden Malediven

De Malediven heeft een prachtige natuur wat al een ware bezienswaardigheid is. Het eiland wordt door mensen voor velen gezien als het mooiste stukje land op aarde. Naast de natuur zijn er in Malediven ook andere populaire bezienswaardigheden.

Hoofdstad Male

De hoofdstad van de Malediven is de stad Male. Deze hoofdstad is een ware bezienswaardigheid. Er wonen op een klein stukje land meer dan honderdduizend inwoners in erg kleine huisjes. Het is één van de steden met de grootste bevolkingsdichtheid van de wereld. In deze stad vind je naast een aantal monumentale bezienswaardigheden ook een aantal zeer aparte gebouwen welke zeker de moeite waard zijn om eens te bekijken.

Nationale Museum

In de hoofdstad Male is het Nationale Museum gevestigd. Dit museum is in het bezit van diverse schatten uit de oude historie van de Malediven. In dit museum kun je kennis maken met de sultans die vroeger op de Malediven gewoont hebben. Ook vind je hier veel oude zeeschatten zoals gouden munten, wapens en andere archeologische bevindingen. Het museum is gevestigd in de pachthof van een oud paleis. Een bezoek aan dit museum is absoluut de moeite waard.

Grote moskee

Bijna elke inwoner van de Malediven is Moslim. Je vind in Malediven dan ook een groot aantal moskeeën die elke dag de koran luiden. Wil je een keer een moskee bezoeken dan is de grote moskee in Male een absolute bezienswaardigheid. De moskee heeft een grote toren die je van een verre afstand al kunt zien liggen. De moskee is voor publiek toegankelijk op bepaalde toegangstijden. Bij de moskee staan deze toegangstijden vermeld.

Grote vismarkt

In Male is een toeristische trekpleister de grote vismarkt. Op deze plek wordt elke dag vis gehandeld. Je kunt hier zien hoe de verse vis gevangen wordt en vervolgens vers verhandeld wordt. Je ziet hier onder andere tonijn en haaisoorten. Naast de handel in vis vind je op deze markt ook veel vis en groente kramen. Door het grote aantal toeristen wordt het aantal souvenirwinkels op deze markt alleen maar groter geworden in de loop van de jaren.

Zonsondergang cruise

Door de prachtige ligging van de Malediven en het grote aantal uren zon is het prachtig om eens een zonsondergang mee te maken op zee. Op diverse plekken kun je een cruise boeken waarmee je op zee de zonsondergang meemaakt. Geniet van de prachtige mooi gekleurde hemel op open zee. Wil je niet varen zorg er dan voor dat je op het strand aanwezig bent, ook hier kun je genieten van een erg mooie zonsondergang.

Dolfijnen

Rond de Malediven bevinden zich diverse plekken op zee waar je dolfijnen kunt spotten. Maak hiervoor gebruik van de diverse cruise mogelijkheden en geniet van een dagje op zee. Naast dolfijnen heb je kans om ook walvissen te spotten. De kapiteinen van deze boten weten je naar de beste plekjes op zee te brengen waardoor er altijd garantie is om dolfijnen te zien op zee.  Voor de echte dierenliefhebber is dit een prachtige bezienswaardigheid.

Weer Malediven

Top 8 reisaanbieders Malediven

Advertentie

Verdere vakantietips