Informatie Malediven

Informatie Malediven

Een vakantie naar de Malediven vergt de nodige voorbereiding. Op deze pagina vind je allerlei nuttige informatie over deze vakantiebestemming.

Tijd

Tussen de Malediven en Nederland zit een tijdsverschil van 4 uur. In de Malediven is het vier uur later dan in Nederland. Als Nederland zomertijd heeft is het tijdsverschil 3 uur.

Elektriciteit

In de Malediven heeft men een 230 volts netwerk. Dit is dezelfde voltage als het Nederlandse electriciteitsnet. Wel heb je een verloopstekker nodig om je apparatuur aan te kunnen sluiten. Het electriciteitsnetwerk is erg onstabiel waardoor de stroom vaak uitvalt.

Valuta

De nationale munteenheid van de Malediven is de Maledivische rufiyaa (MVR). Op het eiland bevinden zich diverse pinautomaten waarmee je met een creditcard altijd geld kunt pinnne. De koers van de MVR is erg verschillend.

Taal

De offiele spreek en schrijftaal op de Malediven is Dhivehdi. Naast deze taal wordt er op veel plaatsen ook Engels gesproken.

Drinkwater

De meeste koraaleilanden van de Malediven beschikken over een waterzuiveringsinstallatie. Hierdoor is het water uit de kraan drinkbaar. Het kan voorkomen dat de stroom uitvalt waardoor het water vies zal smaken. Bronwater drinken uit flessen is op de Malediven erg duur.

Zon

De Malediven staan bekend vanwege de mooie stranden en zon. De zon schijnt hier 8,5 uur per dag het hele jaar. Voor Nederlandse toeristen is het raadzaam om altijd goed zonnebrandcreme te smeren. Je verbrand namelijk erg snel door de sterkte van de zon.

Reisdocumenten

Voor een vakantie naar de Malediven heb je een geldig paspoort nodig. Met een geldig paspoort kun je bij aankomst op het vliegveld een visum voor maximaal 30 dagen aanvragen. Belangrijk is dat je geen stukjes koraal, schelpen of sieraden mee naar huis neemt bij het vetrek. Ook is het invoeren van alcoholische dranken verboden.

Vaccinaties

Vaccinaties en malariapillen zijn niet verplicht voor een vakantie naar de Malediven. Wel wordt een vaccinatie tegen DTP aangeraden.

Vluchttijd

De vliegtijd van Amsterdam naar de Malediven is bij een directe vlucht 11 uur. Veelal worden vluchten uitgevoerd met een tussenstop in Dubai.

Alarmnummers

Mocht u in geval van nood hulp nodig hebben in Malediven dan kun je het alarmnummer 102 gebruiken. Dit is het algemene hulpnummer voor brandweer, politie en ambulance.

Oppervlakte

De eilandgroep Malediven heeft een totale oppervlake van 298 vierkante kilometer.

Weer Malediven

Top 8 reisaanbieders Malediven

Advertentie

Verdere vakantietips